Hvorfor denne Wanaka nybygning blev designet omkring udendørs levende

Et arkitektonisk designet Wanaka-hus slører linjerne mellem indendørs og ude for at skabe et alsidigt hjem til denne naturelskende familie

Mød og hilste

Chris Norman, arkitekt hos Chris Norman Architecture, Natalie Norman, leder af produktteamet på Mons Royale beklædning, Estelle, 14 og Scarlett, 12.

Hvorfor denne Wanaka nybygning blev designet omkring udendørs levende

Da Chris og Natalie Norman besluttede at bygge et moderne nyt hjem for sig selv og deres to døtre, fik de et næsten umuligt valg. ”Oprindeligt havde vi to hovedideer, ” siger Natalie. ”Et hus på to etager, der åbnede for en fantastisk udsigt over reserveområdet mod nord, eller et hus på én etage, der bød bedre forbindelse til jorden.”

Deres Wanaka-ejendom, i forstaden til Albert Town, er velsignet med en storslået udsigt over til Mount Iron og Cardrona Valley, så langt som til Minaret og Remarkables-intervallerne, hvilket gjorde, at option én kunne virke som det indlysende valg. Men ligeledes har familiens kærlighed til det udendørs og det at være forbundet med deres miljø gjort mulighed to til at se ud som en no-brainer.

”Til sidst favoriserede vi den anden mulighed, fordi vi tilbringer meget tid udenfor, ” siger Natalie. ”Vi udviklede ideer, der skabte forbindelser til flere udendørs rum til sol eller skygge på forskellige tidspunkter af dagen samt husly mod sommervinden. En smal plan, der var pakket rundt om en indre gårdsplads, bød den bedste løsning for klima og udsigt. ”

Designdetalje

Natalie var tilfreds med at give arkitekten Chris frie tøj over boligets design, og han nød gleden af ​​at arbejde ud over de sædvanlige begrænsninger i en klients brief. Hver detalje blev nøje overvejet, fra husets bredde (smal, for at opretholde synslinjer gennem den indre gårdhave) til tagets linje (enkel, for at holde omkostningerne nede). Den nordlige veranda var designet til at afværge sommervarmen og indrømme vintersol, hvilket betyder, at brændeovnen ofte sidder i tomgang, mens nabolande brænder.

Et ønske om at omfavne udsigt gennem store vinduer er blevet tempereret af behovet for at bevare varme og hygge - plus, for mange vinduer ville betyde for lidt vægplads for disse kunstelskere.

Tidløs stil

Inspireret af sit arbejde med bjælkehuse på flere millioner dollars i den canadiske skisportsby Whistler, var Chris fast besluttet på at bruge træ inde i huset. Det var Natalies opgave at pryde det lagagtige interiør, og hendes baggrund inden for modedesign kom på spidsen, da hun jagtede stoffer til pigens gardiner og sorte vægfliser til køkkenet eller besluttede, hvor hun skulle hænge familiemalerier. Hun og Chris har imidlertid en samlet stil, og intet forbliver i huset, medmindre begge to elsker det.

”Vi kan godt lide den lidt retro-æstetik, ” siger Natalie. ”Vi kan godt lide moderne århundrede med en subtil retro twist. En masse af vores møbler er ret retro, og vi erstatter langsomt det, som vi har råd til, idet vi prøver at købe flere designer moderne midten af ​​århundrede. ”

Det er en stil der passer til deres miljø og afslappede livsstil med vægt på komfort. ”Vi ønskede ikke, at det skulle se ud som et show hjem, ” siger Natalie. ”Vi brugte farve sparsomt i det primære boligareal, men nu har vi levet med den, vi vil ændre vægfarverne for at tilføje lidt mere varme og dybde. Soveværelserne er lidt lysere, da vi alle valgte vores egne tæpper, tekstiler og lysarmaturer til vores egne værelser. ”

Udendørs typer

Sæt med ski, mountainbikes og et dedikeret tørrerum er vidnesbyrd om familiens uærlige sportslige interesser. Estelle, 14, er en ivrig roer og multi-sport eventyr racer, Scarlett, 12, er en triatlet, og både Chris og Natalie nyder en række udendørs aktiviteter fra paddleboarding og vandski til tramping og camping.

”Det har været yderst gavnligt for familien, ” siger Chris om den fire-værelses bolig. ”Huset kan lukkes og gøres mere hyggeligt til intim familietid om vinteren, men om sommeren kan alt åbnes, så vi alle er uden for at lege, have eller have socialt samvær.”

Hjemmet var omhyggeligt designet med teenagere i tankerne, og har skydedøre i hulrum, der lukker begge ender af gangen for at skabe et rum til Estelles klaver- og klarinetøvelse.

Den opholdsstue med spiseplads er stort nok til at skubbe tilbage på sofaer for at skabe et kunststudie - Scarlett's forte - eller motionsrum. Et kontorværksted nær hovedindgangen er blevet omdannet til et godt brugt værelse, men kan godt vende tilbage til et kontor, når pigerne har forladt hjemmet.

Planlæg og prioriter

Mens parret overlod opførelsen af ​​deres hjem til fagfolkene, mødtes de med deres bygherrer de fleste morgener for at diskutere og forfine beslutninger. Under bygningen, der blev afsluttet i maj 2014, var de ansvarlige for oprydning på weekenden og vedligeholdelse af forsyninger med bagning og øl. ”Der var virkelig ingen forhindringer, ” siger Chris om projektet. "Du skal bare bruge tiden på at planlægge, gennemgå og prioritere det, der er vigtigt for dig."

Familien har tackle hårde vintre og tørre somre for at afslutte landskabsarkitekturen, og der er stadig arbejde, der skal gøres udendørs, pleje den unge have og afslutte en vandfunktion. Mens huset imødekommer alle deres nuværende behov, længes både Chris og Natalie for at bygge et andet sted, når deres døtre har forladt hjemmet. Deres fremtidige hjem vil være mindre, endnu mere miljøvenlige og endnu mere fokuseret på design. ”Alle disse inventar og fittings blev omhyggeligt valgt, men på et budget. Vi ville meget gerne gøre noget på banebrydende en dag, ”siger Chris.

Galleri | 17 fotos
Se mere af dette hjem her

Natalie og Chris 'tip

  • Ansæt en registreret arkitekt og engagér en bygmester tidligt.
  • Tag dig tid til at foretage og gennemgå dine valg, herunder sammenligne dit design med andre huse.
  • Vælg kvalitet frem for mængde.
  • Forøg din termiske effektivitet for at reducere behovet for større energikilder (det vil ende med at koste dig mindre).
  • Termisk effektivitet handler ikke kun om ekstra isolering; skal du få planlægningen og detaljeringen korrekt.

Fotografi af: Daniel Allen.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here