Hvorfor restaurering af denne Gray Lynn villa er en lektion i betragtet design

Oplev hvordan Rogan Nash dygtigt har dirigeret denne Gray Lynn villa i en spændende ny retning ved at åbne den op til sit sted

Hvorfor restaurering af denne Gray Lynn villa er en lektion i betragtet design

Projekt: Villarenovering
Arkitekt: Rogan Nash Architects
Sted: Gray Lynn, Auckland
Kort: At korrigere en vildledt renovering og åbne byområdet for sit potentiale.

Når denne villa på en fremtrædende gade i Gray Lynn var under renovering, ville forbipasserende jævnligt spørge bygherrene: "Hvad sker der bagfra">

I mindre betragtede tider var det ikke sket. Da Andy Eakin og Paul Boakes købte villaen for 10 år siden, overså de den uklare, splinterny, ikke-kompatible udvidelse, idet de faldt for det, der var godt med hjemmet - dets placering og nordvendte aspekt. Men et årti var det på tide at enten flytte eller håndtere den akavede overgang, som forlængelsen præsenterede og spildt brug af plads, som omfattede en indkørsel og garage, der løb længden på stedet.

Arkitekter Kate Rogan og Eva Nash har udmærket sig her - udlån ikke kun deres arkitektoniske færdigheder, men giver råd om bæredygtige bygningsfunktioner og interiørdesign til en renovering, der føles sammenhængende og komplet.

Når man kommer ind i huset, fører villaens generøse originale hal forbi soveværelser til den nye udvidelse, hvor brede trin fører ned til et nyt galleri, der danner en tærskel mellem gammelt og nyt. Beboelsesområdet er foran og til højre; et medierum sidder bag en skydedør i fuld højde. Tilstødende er det valnødindpakket køkken, der trækker sig tilbage i sit eget rum. Træfodrede lofter er komprimeret i begge rum, mens loftet i opholdsstueområdet er hævet - et segment udvendigt.

Udendørs rum udspiller sig omkring de vest- og nordvendte sider af det indre opholdsområde, hvilket giver flere zoner. Den første er muligvis den mest spændende - ligesom en ekstern tæppe, trækker du op til indbyggede siddepladser omkring en pejs. Gemt til siden er en glasdør til poolen, der løber langs hvad der var indkørslen og garagen. Så er der et græsset opholdsstue og spisestue. Der er meget, der sker, men med overvejet design afsløres en meget velfortalt historie gradvist.

Det ville have været let at bokse ud af naboerne på dette bymæssige sted: I stedet åbnede Rogan Nash sektionen og inviterede etablerede træer på nærliggende ejendomme til omgivelserne og udvide rumfølelsen. Privatlivets fred er ikke kompromitteret - tøj kan være valgfrit i poolen.

Nogle rum tjener til to formål - både den indendørs og den udendørs opholdsstue inkluderer spisesteder og afslapning. Brusebadet indeholder vaskeriet og giver ejerne diskret adgang til den udendørs spiseplads, når de underholder. Om vinteren med madlavning på grillen er det let at dukke ud af døren og tjekke den. Dette er et hjem, der tjener fra sommer til vinter, for to eller en gruppe.

Galleri | 9 fotos
Se mere om renoveringen her

Garagen sidder nu foran gaden, hvor den hører hjemme. Det genindførte stakværn giver intet antydning af eksterne gårdspladser eller bæredygtige funktioner såsom solpaneler og pladekantisolering. Hjemmet er en kredit til gaden - og en fornøjelse for dets ejere.

Ord af: Jo Bates. Fotografi af: Simon Devitt.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here