Denne Wellington-villa er det perfekte eksempel på en respektfuld renovering

Uden forbindelse til udendørs og en kaninvarn af frakoblede værelser var denne Wellington-villa i stort behov for en ændring. Se hvordan Arkitekt Mary Daish opdaterede rummet uden at gå på kompromis med dens karakter

Denne Wellington-villa er det perfekte eksempel på en respektfuld renovering

Projekt: Villarenovering
Arkitekt: Mary Daish
Sted: Mt Victoria, Wellington
Kort: Opret et sammenhængende køkken-spiseplads med en udendørs forbindelse.

Det var et velkendt conundrum: da ejerne af denne Mount Victoria villa gik ned i deres hall, stødte de på et skab, efterfulgt af en kaninvarn af små servicelokaler. Da de kom der, var der ingen forbindelse til en beskyttet lille gård på bagsiden af ​​huset. ”Forholdet mellem indvendigt og udvendigt var temmelig dystre, ” siger Mary Daish. ”Nå, der var virkelig ikke noget forhold.”

Efter at have boet i huset i et årti, kaldte ejerne Daish - kendt for sine følsomme indsættelser i gamle træhuse omkring Wellington - for at åbne pladsen op til en gårdsplads med et nyt køkken og spiseplads og skabe et område til et af ejere til at skrive. Den vanskelige bit: med huset op til dets maksimale webstedsdækning, måtte det hele ske inden for det samme fodaftryk.

Daishs plan gjorde serien med små værelser til et stort åbent køkken-spisestue-studierum, hvor der engang var et køkken, badeværelse og vaskeri, og forbandt det til resten af ​​huset med en glasdrej i fuld højde. Hun flyttede badeværelset og vaskeriet ind i et lille soveværelse ud af gangen. Takket være masser af hvidmalet trævinduer er området åbent og glasagtigt - men ikke slavisk.

”Det ville være rigtig let at antage, at vi bare skulle åbne bagvæggen og gøre det til et åbent rum, hvor væggene opløses, ” siger hun. ”Men i Wellington er det ofte ikke tilfældet - der er en leg, eller det bliver for koldt. Du ønsker en smule skelnen mellem inde og ude. ”

Daish har oprettet zoner i det åbne planrum, hver med sine egne kvaliteter. Køkkenet har et vindue over vasken; spisestuen har et stort vinduesvindue med plads til bøger nedenfor; og undersøgelsen - som kan skjules væk ved høje skydedøre - har sin egen adgang ud til gården. "Det er ikke kun et stort diskettisk køkken-spiseplads - du kan nedbryde det, og hvert rum har sin egen karakter."

Huset blev bygget i 1900 og blev 'bungalow-ed' i 1920'erne og havde gennemgået forskellige indgreb siden, de fleste af dem usympatiske. ”Jeg ønskede ikke, at det skulle føles som en slags faux renovering - en villa ville aldrig have åbnet ind i en gård som denne, ” siger hun. På samme tid, bemærker Daish, er boligarbejde ofte bange for at være 'smuk'. ”Det er proportioner og målinger, som jeg har en tendens til at respektere - man tager spor fra det eksisterende og trækker dem videre til det nye.” Resultatet er en renovering, hvor fortid og nutid har fundet et lykkeligt medium.

Ord af: Simon Farrell-Green. Fotografi af: Paul McCredie.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here