Dette lille feriehus i Cardrona Valley synes stort

En Cardrona Valley-flugt designet af RTA Studios tilbyder store lektioner i mindre skala

En hytte i Cardrona Valley af RTA Studios, der synes stort

Landskabet i Cardrona-dalen er stort; det 72 kvadratmeter store feriehus der, som arkitekt Richard Naish fra RTA Studio designet til sig selv og sin familie, er meget mindre. Det var selvfølgelig nøjagtigt meningen: Hjemmet blev designet som en øvelse i at gå uden, men det sover stadig 10 om sommeren eller vinteren. ”Vi ønskede at levere det blotte minimum, du har brug for på ferie, ” siger Naish. ”Det har været et godt eksperiment med at bo i begrænsede kvarterer med familie og venner. Det ser ud til, at der er en luksus af plads. ”

Hytten, som familien kalder det, blev født ud fra ønsket fra Auckland-baserede Naish og hans kone, Andrea Hotere, om at bevare deres stærke forbindelser til Sydøen - og sikre, at deres børn også oplevede dette. Naishs familie havde en bach ved Lake Hawea, da han voksede op, mens Hotere, der blev opvokset i Dunedin, ofte blev i sin bedstefars krybbe i Frankton ved bredden af ​​søen Wakatipu. Så da parret spionerede jord til salg i Cardrona-dalen, købte de det. Det var meget billigere end ejendom i Queenstown eller Wanaka, og lige langs vejen fra det gamle Cardrona Hotel og sporet op til skiområdet.

Naishs udgangspunkt for designet var, at det skulle være ”antikken til Auckland - vi forsøgte at minimere de bekvemmeligheder, du ville forvente i en bymæssig situation”. Så hjemmet har ingen wifi, en enkelt køkkenbænk og kun et privat soveværelse plus to sæt køjer stablet trehøj i en ophøjet gang. Sove- og opholdsområderne er forbundet med en yderligere 24-kvadratmeter stor indendørs og udendørs terrasse med et gulv af store skistader, en pejs, der fungerer som en grill og glidende skærme, der modererer vinden og den blændende eftermiddags sommersol.

Antitesen

af Auckland

Denne terrasse, der danner centrum for hjemmet, er et vigtigt åndedrætsrum, der lindrer presset på de petite beboelsesområder. Dets dimensioner, viser det sig, blev delvist bestemt af 90-tommer akselafstand fra en Defender 90 Land Rover fra 1977, som Naish eftertrådte inden huset blev bygget og lige har erhvervet (efter vores fotosession). Forsvareren bor nu pænt ved pejsen på terrassen.

Når de havde købt stedet, ønskede Naish og Hotere, at huset blev bygget hurtigt, for at sikre, at de kunne passe ind i så mange familieferier som muligt, før deres børn voksede op. For at opnå dette og minimere budgettet designet Naish huset til at være så enkelt som muligt. Dens lineære form består af otte gentagne bugter arrangeret langs en næsten øst-vest akse på en måde, der fungerer som en storm for de sydlige områder, der undertiden sprænger dalen. Det har en ryddig symmetri, hvor det indendørs og udendørs rum indtager centrum, skydedøre åbner mod nord og syd ud for opholdsområdet, og badeværelset og vaskeriet arrangeret på modsatte sider af sovehallen.

Naish siger, at hjemmet er et andet udtryk for hans interesse for New Zealands bygning i det sproglige område. Mens hans eget familiehus i Auckland er en moderne riff på taglinjerne og proportioner af de tilstødende villaer (det vandt dette tidsskrifts prisen Årets hjem i 2015), tager denne med sin enkle gavlform, skist skorsten og cedertræ beklædning fra hytter og skure i Central Otago. På grund af dens lille skala og ægte kniv ved ydmyghed føles henvisningen til disse beskedne antecedenter ikke uregelmæssig.

Inde inde implementerede Naish et par enkle designstrategier for at få det lille hjem til at føle sig større. Sorte stålportaler og lagdækkede lofter stiger til fem meter i begge vinger (i soveværelset giver dette tilstrækkelig højde til, at køjer kan stables i tre). Den vestlige ende af opholdsområdet er næsten udelukkende besat af dobbeltglas. Varme til den stærkt isolerede struktur kommer fra en varmepumpe i hver vinge og pejs i stuen. (Den kolde vinternat, vi besøgte, blev stuen så varm, at vi måtte åbne dørene).

Det er ganske frigørende

ikke at have en hel masse valg

At udvikle hjemmet var en øvelse i at begrænse valg, en proces Naish nu anbefaler til klienter. Der var ingen irriterende over vandhaner eller lysarmaturer. ”Det fører, efter min erfaring, til lammelse af beslutningstagningen, ” siger Naish. ”Det er ret at frigøre ikke at have en hel masse valg.” Desuden var hytten ikke designet som et objekt isoleret fra dets omgivelser, men som et lille sted at øge nydelsen af ​​det enorme landskab udendørs.

De 5 regler for at designe et lille hjem

Indlæser afspilleren ...

Ord af : Jeremy Hansen. Fotografi af : Patrick Reynolds.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here