New Zealands årets hjem for 2015

Vi er glade for at kunne meddele, at et Auckland-hjem designet af arkitekt Richard Naish fra RTA Studio til sin egen familie er valgt som Årets Hjem 2015.

Indlæser afspilleren ...

Hjemmet blev valgt blandt seks finalister beliggende i Auckland, Waikato, Gisborne og Wanaka.

Richard Naish modtager en pris på $ 15.000 for design af det fem-værelses hjem (takket være vores pris sponsorer Altherm Window Systems). Huset ligger i et kvarter af traditionelle bungalower og villaer i Auckland-forstaden til Gray Lynn, og består af tre pavilloner, der er forbundet med en lang, gade-lignende gang.

E-Type-huset i Gray Lynn, Auckland, af Richard Naish fra RTA Studio.

”Vi elskede hjemmet, fordi det udtrykker så mange ideer så dygtigt, ” siger HOME-redaktør Jeremy Hansen, en af ​​de tre dommere i prisen. ”Det viser, hvordan moderne arkitektur kan være en velkommen og sympatisk tilstedeværelse i et kulturarvsområde. Det gør utroligt smart brug af sit websted med en række dejlige gårdspladser og 'haveværelser', der ikke føles helt indendørs og heller ikke helt udenfor. Den undgår den konventionelle model med åben planløsning til fordel for en række perfekt dannede mindre rum. I en tid med generiske værelser, der primært er designet med videresalgsværdi i tankerne, føles dette hjem stærkt og originalt, skræddersyet til den fortrolige smag hos sine ejere. Det er ganske enkelt et vidunderligt hjem at være i - det føles som om du er kommet ind i en anden verden. ”

Hjemets opholdsarealer er beklædt i knudret, duftende cedertræ. Her ser køkkenet og spisestuen ud mod en af ​​hjemmets gårdspladser.

Naish designet hjemmet til sin kone og tre voksende børn. Taghøjderne på hjemmets tre pavilloner såvel som den måde, de er arrangeret op på stedet, efterligner omfanget og rytmen i de omkringliggende villaer. Naish beskriver huset som at have en 'E-Type' plan: det ser ud som en store bogstav 'E' set ovenfra med gårdspladser, der optager mellemrummene mellem E's vandrette linjer. Husets diskrete rum inden for pavilloner er forbundet med gangen og dets "haveværelser", der smitter ud på gårdspladserne.

Hjemmet består af tre tilsluttede to-etagers pavilloner, der trapper ned på det smalle sted.

”Det var sådan en forbløffende oplevelse, ” siger Julie Eizenberg fra Los Angeles 'Koning Eizenberg Arkitekter, der rejste til New Zealand for at fungere som det internationale medlem af juryen Home of the Year. ”Dette hus beviser, at du ikke behøver at have noget specielt ved et websted for at lave noget specielt på det. Hvert hus, jeg går ind, prøver jeg det på: Ville jeg bo her ">

Hjemmet, sammen med de fem finalister i 2015-prisen, findes i HOME's Year of the Year-udgave på aviskiosker nu.

Fotografi af: Patrick Reynolds.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here