New Zealands bedste byhjem reagerer mesterligt på et vanskeligt sted

Når man sidder på en travl vej i Point Chevalier, er Guy Tarrants familiehus et elegant svar på et akavet sted i en forstadsområde

Indlæser afspilleren ...

New Zealands bedste byhjem reagerer mesterligt på et vanskeligt sted

Under opførelsen af ​​Guy Tarrant og Debra Millars hus i Point Chevalier, Auckland, kæmpede naboer om, hvad bygningen faktisk skulle blive. På en kile mellem en stille sidegade og den meget travle Point Chevalier Road følger Tarrants design formen på stedet og danner et elegant Nike-kryds omkring et smukt murstenhjørne, toppet med præstervinduer.

Da huset gik op - først en stålramme, efterfulgt af en høj mursten næsten ubrudt af vinduer - stoppede nysgerrige lokale for at spørge bygherrene, hvad der foregik. Community center ">

Omlægning til side, forbliver samfundet fascineret af den nye urbane tilføjelse til deres kvarter. Den lange høje mur med dets elegante klostervindue flyder over, er på én gang beskyttelse og engagement. I et af soveværelserne og studiet er windows indbygget bag murskærme - når de er åbne, kan du se gaden og gaden kan se dig.

Folk banker ofte på døren for at fortælle dem, hvor meget de kan lide det - og de får udsigt gennem huset til haven, når hoveddøren er åben - eller vinker gennem det lange køkkenvindue og spørger dem, hvad der er til middag. Tarrant glæder sig over svaret. ”Vi prøvede at skabe noget af et samfund, fordi det er sådan et offentligt sted, ” siger han.

Familien Tarrant-Millar boede tidligere rundt om hjørnet i et hus, som Tarrant tegnet (som blev vist i december 2014 / januar 2015-udgaven af ​​HJEM), da de modtog et tilbud, de ikke kunne afvise. Huset var dejligt, selvom det var lidt stort for familien på tre: med datter Conor ind i hendes teenagere, ville de have noget mindre, enklere og på et niveau.

Da dette sted kom på markedet - komplet med et grundlæggende mursten-og-flisehus, der sad akavet i midten - så Tarrant straks muligheden for, at et gårdsparti blev strammet ud langs den ene grænse omkring en swimmingpool. Millar var mere omhyggelig. ”Vi stod ud på vejen og tællede antallet af biler inden for fem minutter og prøvede at finde ud af, om vi kunne bære det, ” siger hun. ”Guy sagde bare, at det var et fantastisk sted - det er et hjørne, det er en kile, det er nordvendt og det er interessant. Han havde allerede designet huset i sit sind. ”

Galleri | 15 fotos
Se mere om, hvordan gårdhuse er den perfekte model til byophold

Den største udfordring var, at huset vender ud mod gaden på to sider, og planlægningsregler krævede et stort tilbageslag for begge. Tarrant ansøgte om dispensation for at bygge muren tættere på gaden end ellers ville være tilladt, og for at øge havevæggen på hovedvejen, til gengæld for at plante en generøs nedsænket have designet af Xanthe White med frugttræer og løvfældende urter - en blød eng mod husets solide form. Allerede går folk i området forbi parret blommetræer og plukker frugten.

Som Tarrant påpeger, ville standardtilgangen have været en høj mur med huset og dets have bag det. Hans plan giver effektivt et stykke have til samfundet. ”Denne forhaven-regel handler om et forhold til gaden, ” siger han. ”Men det latterlige er, at folk kommer med og bygger en havemur lige ved grænsen.”

Væg på plads, Tarrant var bevidst om at gøre alt kun så stort, som det var nødvendigt; et kontrapunkt til deres meget større tidligere hjem. Huset er i det væsentlige to former: en væg og et flydende tag løber langs den sydlige grænse, med en kasse i den ene ende, der huser en garage, soveværelse og ensuite. Der er tre soveværelser, hvoraf det ene er i brug som et studie, med dobbeltfoldede tømmerdøre, der kan lukke pladsen efter behov.

Der er et generøst køkken og opholdsstue og et 'natrum', som kan lukkes med skydedøre i træ. Det er meget åbent: snarere end en udsigt, er der poolen og haven, og du ser konstant tilbage og gennem huset, hvilket får det til at føle sig meget større end dets 215 kvadratmeter.

Over tid har Tarrant udviklet et sæt ideer, der har nået perfektion her. Efter at have set dyrebare bøger falmede af lyseksponering, begyndte han at bygge rum, der har skygge og væg og boghylder med ryggen mod solen. I sit forrige hjem designede Tarrant et smukt egetræskøkken med formede granitbænke, der næsten er præcist her. Der er natværelset, alt sammen omkring en pejs, med et fjernsyn bag glidende træpaneler.

En palet af naturlige materialer spiller ud på smukt detaljerede måder - alt sammen tilføjer noget til en mesterklasse i omhyggelig tilbageholdenhed. Nøglen er volumen - på sit højeste punkt stiger taget op til 4, 6 meter, og præstedet fortsætter i en ubrudt linje, selv over soveværelser.

Den kører langs væggen, taget understøttes på slanke stålstænger. ”Sagen ved presteskabet er, at du kan have lidt mere væg, men du får også lys, ” siger Tarrant. "Du vil ikke have et hus, der alt sammen er glas."

Fra indersiden kigger du op og får glimt af himmel, og udefra får du glimt af det detaljerede, overbelagte loft. Hvis du kører forbi natten, lyser de øverste vinduer som en lanterne. ”Jeg ønskede, at det skulle se ud som en havemur, ” siger Tarrant. ”Hvis du havde haft et tag, der bare banalt forbinder til loftet, ville det ikke have følt det.”

Til sidst vil haven omslutte murstenbasen fuldstændigt, og alt, hvad du ser, er et tag, der flyder over glasset - et meget offentligt hus, der gemmer sig uden syn.

Ord af: Simon Farrell-Green. Fotografi af: Patrick Reynolds.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here