Inde i et kantet cedertrandhus beliggende i Hahei sandklitter

Dette strandhus af Paul Clarke, der ser ud på shortlisten Home of the Year 2017, bringer drama og intriger til sandklitterne i Hahei


Inde i et kantet cedertrandhus beliggende i Hahei sandklitter

De har kommet til Hahei i 25 år, og du kan se, hvorfor. Først til campingpladsen og derefter til lejede bachs, før du køber et aldrende Lockwood på stranden med spektakulær udsigt til Mercury Bay. Det er den slags udsigt, der giver dig mulighed for at sidde, betagende, når vejret ruller hen over vandet mod dig.

Pōhutukawa dræber sig over stranden og de hvide ansigter på kalkstenklipperne i begge ender smuldrer ned i sandet. Stranden er bred, flad og blid; perfekt til børn. Vandet er klart, der er en bæk at lege i og god dykning i Cathedral Cove Marine Reserve. Der er også et håndværksbryggeri i butikkerne og et lille fyrbrændt pizza-sted på campingpladsen. Der er en kort aktivitet med sommeren, men i 50 uger af året er det fredeligt.

Først troede familien, der ejer dette nye hus af Paul Clarke fra Studio2 Architects, at de ville renovere det gamle Lockwood. Med sin betonblokkebund og weatherboard-top kunne du ikke bygge så tæt på vandet nu. Alle indså hurtigt, at det bedste at gøre var at starte fra bunden: Lockwood, endda renoveret, ville aldrig give dem den slags hus, de ønskede - ekspansiv, stor nok for en mængde, men alligevel intim nok til to om en vinterweekend . Et socialt hus, designet til at engagere sig på stranden, men også et pusterum. Kort sagt, de ønskede et tilbagetog, der blev bygget omkring sommerlivets rytmer og ritualer.

Ejere troede derefter, at de muligvis skulle genopbygge på fodaftrykket, et lille hus med gæstekvartering på bagsiden over bådhuset, før de beslutter sig imod det. ”Vi ønskede ikke, at gæster skulle komme her og føle, at de blev skubbet ud af ryggen, ” siger en af ​​ejerne. ”Vi ønskede, at folk skulle komme og stå omkring køkkenbænken med os. Og det er præcis, hvad de gør. ”

Ovenpå er der en stor stue, der løber ud til en beskyttet gårdsplads, og to soveværelser løber på bagsiden af ​​stedet. Nedenunder har to soveværelser en spektakulær udsigt over stranden, og der er en køje plads til oversover.

Clarkes design var resultatet af en udtømmende planlægningsproces, der tog næsten et år - han og ejerne konsulterede kliteksperter og naboer, inklusive Hahei-campingpladsen ved siden af. Først var Clarke ivrig efter at flade en sandbakke, der sad midt på stedet. Det så ikke ud til at være naturligt: ​​Campingpladsen havde sin vandtank på toppen, og jorden sad ligefrem mellem Crown Reserve, campingpladsen og ejendommen. ”Så besluttede vi at arbejde med landet, ” siger han. ”Og det blev ret cool, fordi det gav os muligheden for at have en front til vandet og udsigten, en ryg, der var mere privat og en baghaven, hvor børnene kunne spille cricket. Det prioriterede webstedet på en måde. ”

Det nye hus sidder diskret på sin klit, hovedparten af ​​bygningen trækkes bagud, en kantet bleget cedertræskasse, der ser ud til at rejse sig op og ned - en forlængelse af klitten nedenfor. Fra stranden har du ingen idé om husets størrelse: alt, hvad du kan se, er den øverste etage opholdsrum, screenet af skodder og sidder tilbage fra et veranda-lignende rum. ”Det føles slags, som om det er beregnet til at være der, ” siger Clarke. ”Der er meget glas, men jeg ville ikke have, at det skulle være en stor glasboks.”

Hvor det udvendige er beklædt med sølvfarvet cedertræ - det eneste træ, som Clarke følte sig godt til at bruge på et så udsat sted - er interiøret foret med olieret amerikansk hvid eg, der løber hen over gulvet, op på væggene og over loftet, såvel som det falder ned over kabinettet. Den varme, indhyllende palet føles som et friskskåret stykke træ til ydersiden falmede drivved udvendigt. ”Gulvet, væggen, loftet - der er lige så meget at udforske med det, ” siger Clarke. ”Mange mennesker finder det måske OTT, men der er så meget blødhed ved det. Det er en slags nikking til det gamle Lockwood - alle de store tavler. ”

Galleri | 13 fotos
Se mere af feriehuset her

Det er her ligheden med Lockwood slutter. ”Der er orden i huset, men det er skævt for at lade det være noget specielt og anderledes, ” siger Clarke. På grund af reglerne om højde til grænse, skulle taget skråstilles snarere end fladt. Som svar vred Clarke banen, kørte den diagonalt og tegner huset ned over hjørnet tættest på stranden. Det giver drama, intriger og en alvorligt høj stud - dette er trods alt en høj familie. Vinklen er læsbar fra stuen, en ren linje, der løber gennem en perfekt sammenføjning i tunge-og-rillen eg, et træk af tømrerarbejde, der krævede enorm teknisk præcision.

På trods af sin position og skønhed er dette en enkel bolig. Køkkenet, hvor alle samles fra morgenmad til middag, er stort. Der er den beskyttede gårdhave, bygget omkring en åben ild til historier om aftenen. Og der er glidende udvendige skodder for at moderere vinden, solen og privatlivet, som ejerne flytter på plads med hånden - den slags daglige ritual, der kommer til at definere en ferie. ”Der er intet alt for kompliceret, som jeg kan lide, ” siger Clarke. ”Jeg synes, at al god arkitektur burde være sådan.”

Ord af: Simon Farrell-Green. Fotografi af: Simon Devitt.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here