Hvordan denne arkitekt designede et kompakt familiehus på en lille græsplæne

Lisa Webb skaber et hjem med intriger og skygge på et lille skrot jord, der tidligere var en græsplæne

Et øjeblik, der kommer ind fra en lys Auckland eftermiddag gennem den træforede indrejse i arkitekten Lisa Webbs hjem, tager dine øjne tid til at tilpasse sig. Langsomt afslører huset sig, når du drejer rundt om hjørnet - et sort loft, rimu-foring og mørkeblå vægge kommer til lettelse. Effekten er næsten malerisk med nuancer fra en gammel hollandsk mester. Farverne er varme og mættede. Lysaksler trænger ind gennem bevidst placerede vinduer og ovenlys for at eksistere som næsten solide genstande inde i rummet.

Der er ganske mange vægge. Hele huset føles kokoneret, behageligt indadvendt, men ikke klaustrofobisk. ”Jeg har det godt i lukkede rum, ” siger Webb. ”Jeg kan godt lide at føle ryggen mod en væg. For mig er det en fysisk fornemmelse, som du føler et rum. Det er en af ​​grundene til, at jeg blev arkitekt - fordi jeg følte mig fysisk anderledes i forskellige rum. ”

Det er også et bevidst svar på det lille indre by Auckland, som huset ligger på. Webb og hendes mand Alastair Pope lejede en vandrende gammel bungalow på et 1000 kvadratmeter stort sted over vejen, da dette afsnit i 2015 kom op. Det er 332 kvadratmeter, hvoraf kun 200-ulige kan bygges takket være en indkørsel, der deles med huset bag. Det var dækket af pagter for at beskytte udsigten mod det oprindelige hus, og mens det var fladt og fik god sol, var nord lige ud foran, til gaden.

Opsiden ">

Fra gaden har den en tilbagetrukket, endda spændende tilstedeværelse. Bygget af varme hvide mursten, der fanger skyggerne, er der en asymmetrisk gavl, der er trukket ned lavt og stramt på den ene side, højere på den anden, og udstanset med dybe sæt sorte vinduer og træ afsløringer. Webstedet føles offentligt: ​​der er indkørslen ned ad siden, og det nordlige aspekt vender ud mod gaden. Det er ikke nøjagtigt at forbyde, men der er en fornemmelse af at fjerne og tilbageholdenhed, der er meget bevidst - mens levende områder nedenunder løber ud til forhaven, er dørene sat tilbage i træ afslører, og hovedvæggen er så høj, som de fik lov til at opbyg det.

Nedenunder: et køkken-spiseplads med sortmalet Strandboard-skab og et sortmalet tværlamineret træloft, der også danner gulvet i niveauet ovenfor. Dette ankom på et døgn, koste mindre end andre former for konstruktion, og med 160 mm tyk besparede meget tiltrængt plads i det stramme design. Til disse ydmyge materialer - oftere dækket med mere avanceret finish - tilføjede Webb en spektakulær køkkenø med hvid marmor.

På mange måder er det en tilbagevenden til en mere ødelagt plan,

en måde at leve på, vi måske har set i 1970'erne.

Fra dette rum er der - usædvanligt - to små stuer. En til børnene og en for de voksne. Den sidstnævnte er en kokon af rimu, med en generøs indbygget sofa, der vikler tre sider af rummet. Webb kan godt huske et af de første huse, hun nogensinde har designet, frisk ud af arkitekturskolen.

Det var en gammel villa i Gray Lynn, som hun og hendes venner flattede i. ”Vi sprængte bagpå og byggede et festlokale - det var fantastisk, ” siger hun. "Og så bliver du ældre og har små børn rundt omkring, der ser Teletubbies, mens du prøver at få en rolig kop te, og en stor åben plads begynder at blive problematisk."

På mange måder er det en tilbagevenden til en mere ødelagt plan, en levevej, vi måske har set i 1970'erne, da forældre trak sig tilbage til et rum, der adskilt fra resten af ​​opholdsrummet. Men det er en tilgang, der er faldet ude af fordel for åbne køkken-opholds-spisestue områder.

”Vi fører virkelig travle liv, ” siger Webb, ”og jeg vil ikke lade som om jeg læser bøger eller lytter til Wagner derinde - det er Game of Thrones! Det var vigtigt at have den time eller to i slutningen af ​​natten for at se tv. ”

Galleri | 15 fotos
Se mere af dette hjem her

Fra køkkenet fører et sæt sortmalede Strandboard-trapper til det andet niveau - tre kompakte soveværelser nede på østsiden og servicelokaler nede mod vest, gemt tæt ind under gavlen. Det er rigt trøstende med blåmalede gipspladevægge og sennepsvæg. I badeværelserne er stenfliser skåret ud af sten, der trækkes fra en Aoraki-flod. Og der er et stigende loft, der følger taghældningen og får plads til at trække vejret.

I dette hus har Webb slap væk med at skabe rum, der, selv om de er små, ikke føler sig trange. ”Rummet skal arbejde rigtig hårdt, og de behøver ikke at være så store, ” siger hun. “Ville det være bedre at have et større soveværelse”>

Ord af : Simon Farrell-Green. Fotografi af : Sam Hartnett

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here