Et kompakt betonhus er kåret til New Zealands Bedste Lille Hjem

Monastisk, men alligevel indbydende, dette lille hjem i Christchurch af Braden Harford, fra Maguire og Harford Architects, viser kraften i indesluttet design

Indlæser afspilleren ...

Et kompakt betonhus er kåret til New Zealands Bedste Lille Hjem

Der er ikke meget kunst på væggene i Braden Harfords hjem, og hvad der er, har været nødt til at "kæmpe" for at komme ind, siger ejeren-arkitekten - selvom metaforen virker alt for bølgende for dette rolige, 85 kvadratmeter store rækkehus.

Beliggende på de nederste skråninger af Christchurchs Cashmere Hills med udsigt over Bowenvale Valley, fra gaden præsenterer den som et lille tårn af betonblok, starkheden brudt af en stejl monopitch-tagline og en håndfuld uregelmæssigt placerede vinduer i forskellige størrelser. De største vinduer er tæt på tre og en halv meter. Indrammet af træforet afsløringer fanger de dalen og byen synspunkter så perfekt, at du kæmper for at finde et argument for at hænge et enkelt maleri; de trækker også ind mere end nok lys til at få korkgulvet til at gløde. Sæt på dobbelthøjde, næsten sorte vægge, er virkningen næsten kloster - i kontemplativ og snarere asketisk forstand.

”Jeg ønskede, at det skulle være et tilbagetog, for at være i stand til at komme her og flygte, ” siger Harford. En partner i den fem år gamle Christchurch-praksis Maguire og Harford, vandt arkitekten en regional NZIA Small Project-pris for 2017 for huset; den første, han har designet til sig selv. Oprindeligt havde han til hensigt at købe halvdelen af ​​det tværlejede afsnit, en gang hjemsted for to jordskælvede rækkehuse og bygge noget beskedent. Selv efter at have købt hele webstedet holdt han sig til planen - delvis på grund af budgettet, men også af overbevisning.

”Som arkitekt kommer de fleste til dig og siger: 'Vi vil have disse mange soveværelser og så meget plads som muligt'. Jeg ønskede at holde det mere raffineret. Og da budgettet sænkede det [inden for rammerne], var jeg rimelig glad. Det betød, at jeg var nødt til at destillere mine ideer for at finde ud af, hvad der var vigtigst. ”

Harford størrelse og placerede vinduer for at optimere lyset fra nord og øst og for at minimere varmetab på sydsiden, hvor dalen mister solen tidligt. Det brede tømmer afslører i mellemtiden er en ledetråd til den ekstra tykke I-bjælke-træindramming, mens over-kodet indblæst isolering holder huset så varmt, at det næppe kræver opvarmning, undtagen i overskyede vinteruger.

For et lille sted føles det overhovedet ikke klemt. Disse store vinduer hjælper, det ene med udsigt direkte nord til Latimer-pladsen, det andet placeret til en daludsigt med et kopibogskåltræ i forgrunden. Hans andet trick var at skabe et tomrum i dobbelt højde over boligarealet med en mezzanin til soveværelset, badeværelset og ekstra rummet.

På lignende måde læser køkkenøen mere som et objekt end en installation, hvor dens arbejde er skjult bag en facetteret hvid facade, hævet lidt fra gulvet.

Huset er tyndt møbleret, og som kunsten, har du mistanke om, at alt her har været nødt til at argumentere for en sag for optagelse. Arkitektens barndomsskrivebord, der er opstillet i en alkove nær hoveddøren, fik klippet. Det samme gjorde det kompakte klaver i stuen. ”Det udfylder pladsen pænt, ” siger Harford, om lyden fra klaveret, der tilhørte Warwick, hans afdøde jazz-pianistfarfar. Harford studerede klaver som barn og lærer nu, hvordan man spiller instrumentet.

Bortset fra akustiske loftsplader er der ikke meget her til at absorbere støj. Intet af træbjælker og stålbjælker, der understøtter mezzaninet, er lukket. Det er en anden gambit at give indtryk af rum.

Ved ikke at definere loftlinien presses han også mere højde til køkkenet og spisepladsen. ”Du får læse bygningen for at se, hvordan den er lavet, ” siger han om den udsatte struktur, der inkluderer MDF-paneler til de indvendige vægge. ”Det er noget, jeg gør mere og mere i min arkitektur for andre mennesker, og jeg ville se, hvor meget af det jeg kunne opnå på mit eget sted.”

Harford har designet ovenpå til at være så luftig som muligt ved hjælp af vægge og ikke skydedøre i fuld højde til gæsteværelset og hans soveværelse. ”På en måde var det lidt af et eksperiment i, hvor åben jeg kunne holde tingene, samtidig med at jeg opretholdt en grad af privatliv, når jeg ville have det - siger, hvis en ven blev. Jeg har tendens til at tænke på dørene som skærme i stedet for at lukke pladsen. ”

Oplevelsen af ​​at designe sit eget hjem har været ”utroligt” tilfredsstillende, siger han. Til sidst designer han et lignende, men lidt større rækkehus til den underinddelte sektion, muligvis for at bo i, hvis personlige forhold ændrer sig.

Dog ikke svært at forestille mig at forlade dette sted: ”Natten før jeg flyttede ind rengørede jeg, og det føltes straks som hjemme, ” siger Harford. ”Og det fortsætter med at gøre det. Det går ikke på mig. ”

Ord af: Matt Philp. Fotografi af: David Straight.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here