At bygge nyt i Whangarei Harbor var en drøm, der blev virkelighed for denne familie

Denne familie har en dyb forbindelse til landet og havet i Parua Bay i Northland, hvor de har tilbragt de sidste par år på at bygge deres drømmehjem

Indlæser afspilleren ...

Mød og hilste

Annwen Thorne, rumlig og interiørarkitekt, Kane Thorne, 41 bygherre og projektleder, Bella, 15, Pippi, 7, og Lennox, 4, plus Bear the cat.

At bygge nyt i Whangarei Harbor var en drøm, der blev virkelighed for denne familie

En vidunderlig udsigt over Whangarei-havnen og en ubrudt himmelvidde hilser gæsterne til Parua-bugten, en beskeden klynge af hjem og baches på den let skrånende, nordlige side af Whangarei-hovederne. For beboerne Annwen og Kane Thorne er dette landskab ikke bare det, de ser, når de vågner op hver morgen - det er en del af, hvem de er.

”Whangarei Havn og kystlinjen har altid været en del af vores liv, ” siger Annwen. ”Kane er en ivrig surfer og har brugt meget af sit liv på vandet, sejlsport, fiskeri og surfing. Vi boede allerede i Parua Bay, i det første hus, vi byggede sammen, da vi begyndte at lede efter et andet afsnit i området, hvor vi kunne bygge vores næste hus. ”

Annwen og Kane planlagde et års sabbatsdag i Wellington for at hjælpe deres ældste datter med at slå sig ned i gymnasiet og forestillede sig at starte nybygningen, når de kom tilbage, så det var fornuftigt at købe en sektion først. Deres søgning var fokuseret på Parua Bay-området, da det var tæt på deres hjerter og ideel til deres voksende familie med en skole, strande og reservater i nærheden.

Parret holdt øje med et par sektioner i en lokal underafdeling, men gik bare glip af, så de begyndte at jage i nærliggende kvarterer. Derefter, i april 2014, fik de et uventet telefonopkald fra underafdelingsudvikleren, der tilbød dem et websted, han havde holdt fast på, og de tog heldigvis det. ”Det handlede om timing; det fungerede perfekt, ”siger Annwen. ”Jeg boede faktisk på denne gade med min far i et par år i mine tidlige teenagere, indtil han døde, så det var allerede ret specielt for mig.”

Efter at have allerede bygget og solgt deres første hjem, og med begge to karrierer i eller relateret til bygningsindustrien (Kane er en bygherre og projektleder, Annwen interiørarkitekt), sprang de ud til selv at tackle projektet. Før de rejste til Wellington senere samme år, engagerede de en entreprenør til at 'skære' (forberede) stedet, installerede derefter gabion-støttemure og plantede indfødte i omkredsen for at få et forsprang på screening af privatlivets fred.

I løbet af deres tid i hovedstaden arbejdede de efter husplanerne. ”Vi designet huset i samarbejde, ” siger Annwen. ”Vi havde lignende ideer om stil, layout og hvordan vi ønskede, at det skulle være placeret på webstedet. Jeg afsluttede de arkitektoniske tegninger op til udviklet design, herunder rumligt layout, vindue og dørplan, højder og tagdesign. ”

Et overordnet udsigt mod sydvest var det foreløbige fokus for hjemets orientering, men parret var opmærksomme på at opnå et meget vigtigt nordligt aspekt og endte med at placere passivt design og solvindning i hjertet af deres designopdrag. I september 2015 blev Annwens designtegninger overdraget til Kyle Kake, en ven ved Mason Street Architectural Design, til færdiggørelse og byggets samtykke.

Spol frem to år, og familiens færdige hjem sidder på en blidt rullende bjergskråning, vendt langs havnen mod Whangarei, og får mest ud af udsigterne med terrasseret udendørs ophold på den nordlige side. Hjemmet er rummeligt og kan udvides eller kontraheres for at passe familielivet.

Det andet niveau består af et vigtigt opholdsområde, der løber fra den nordlige side (hvor 'Kitchen Hub' køkken splashback vindue ser ud over et terrasseret græsareal) til den sydvestlige side, hvor en mere formel stue stirrer over havnen.

”Boligarealet er integreret i designet, fordi det er der, hvor livet sker, ” siger Annwen. ”Det får hele dagen sol, og betongulvet forbliver varmt under fødderne langt om aftenen. Rummet er forbundet med de overdækkede dæk, og med ilden i gang om aftenen er det det perfekte sted at hygge sig. ”

Det østlige anneks huser soveværelser, badeværelser og bryggers og er forbundet til hovedområdet med en betonbelagt gangbro, der er flankeret af ruder. Gemt på havnesiden, igen med en vidunderlig udsigt, er et separat kontor / medier / gæsteværelse, som også fungerer som et legerum for børnene.

”Vi elsker det overordnede design, og layoutet fungerer rigtig godt for stedet og vores unge familie, ” siger Annwen. ”Udsigten over den mest betydningsfulde bugt i verden for mig er også en højscorer.”

Bygningens mørke facade mister et lyst, lyst interiør af sprøde hvide vægge, naturligt lagbundet gulvbelægning og skrå indretning. Selvom hjemmet har en ren og cool skandinavisk æstetik, er det alt andet end 'cookie cutter'. Sorte køkkenskabe i fuld højde er brudt op af en smart vinduesstænk, der giver et glimt af baghaven. Indretning af køkkenet maksimerer plads, med en butler spisekammer skjult bag en hulrum skydedør. Når døren rulles op, afslører den, at køkkenbænken strækker sig ind i hjørnet, hvilket giver ekstra arbejdsplads, opbevaring og et hjem til brødrister og kedel.

Galleri | 19 fotos
Se resten af ​​hjemmet her

”Jeg har altid været tiltrukket af afslappede, afslappede og praktiske rum, og jeg kan godt lide, at mit hjem føler sig behageligt og let at bo i, ” siger Annwen. ”Vores stil har udviklet sig med os, efterhånden som vi har ændret os, og vores situation har ændret sig; så har de ting, vi har valgt at samle, holde og give slip på. ”

Parret er ikke sentimentalt om genstande, men de overvejer hvert stykke på grund af dets pålydende værdi: Kmart-barkrakker sidder ved den skræddersyede køkkenø, og et vintage spisebord modregnes af et moderne David Trubridge-vedhæng. Kane og Annwen arbejder inden for bygningsindustrien og har en kan-do-holdning til designprocessen. ”Vi har lavet et par møbler og kunst til huset, hvilket har været sjovt - vi elsker begge processen med at designe og skabe, ” siger Annwen. ”Jeg har også en tilbøjelighed til brugte shopping - hvis vi har brug for eller vil have noget, vil jeg ofte kigge efter det til brug i det første. Og hvis jeg tror, ​​jeg kan designe og lave noget som et alternativ, giver jeg det næste gang. ”

Familien flyttede ind i slutningen af ​​sidste år og har været i færd med at færdigbehandle deres hjem. Nu føles det komplet, og Annwen, Kane, Bella, Pippi og Lennox nyder resultatet af deres tre og et halvt års rejse fra banebrydende til 'alt gjort'. Deres hjem afspejler deres livsstil: kølig og afslappet, der omfatter familieenheden, men giver plads til stor familie og venner.

”Havnestrendene og den smukke kystlinje med vandrestier er det, vi elsker ved at bo her, ” siger Annwen. ”Bare det at køre hjem langs kysten efter en dag på arbejdet er afslappende. Vi føler os over heldige til at bo i dette område og opdrage vores børn her. Nu hvor bygningen er færdig, ser vi frem til at nyde det endnu mere! ”

Kontakter

  • Engineering Pipe & Tube
  • Kyle Kake
  • Grub fra McKenzie Bobcats
  • Wayne Jecentho Electrical
  • Lysplan
  • Hr. Ralph
  • Køkkennavet
  • Lav møbler
  • Ico-forhandlere
  • Kath Giles på Curtain & Things
  • Bysalg til vores Ikea garderobeskabe og kontormøbler

Ord af: Tina Stephen. Fotografi af: Helen Bankers.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here