En elegant lejlighed omdefinerer pasteller som et sofistikeret farveskema

Arkitekt Dom Glamuzina opdaterede en lejlighed i en glamorøs bygning fra 1960'erne med en palet af mættede pasteller, messing og marmor

Welton Becket er noget af en outlier i amerikansk arkitektur.

I løbet af sin lange karriere designede han tusinder af bygninger og etablerede en praksis, der til sidst udgjorde mere end 500 mennesker, med kontorer spredt fra New York til Los Angeles, og projekter lige så forskellige som Capitol Records-bygningen og Beverly Hilton i LA og Hotel Intercontinental Manila. Han var kendt for bygninger, der var udsagn om prestige og magt, og han var en af ​​de første arkitekter, der skabte 'samlede miljøer', hvor han og hans atelier designede alt fra lysarmaturer til møbler.

Men han var også blandt de første af en gruppe 'erhvervsmæssige' arkitekter, som lejlighedsvis blev betragtet som mistanke om et krop af arbejde, der ikke bar et enkelt aftryk, men snarere spænder fra Moderne til den internationale stil, men alligevel var løst moderne. Han nægtede at diskutere arkitektonisk teori. ”En bygning”, tilladte han engang, ”skulle afspejle klienten, ikke arkitekten.”

Det er stadig uklart, hvordan han kom til at designe 'The Pines' - et hvidt bryllupskage-tårn i skråningerne af Maungawhau / Mount Eden i Auckland. Designet i 1968 og var en af ​​Beckets sidste bygninger (han døde i 1969). Selvom han tidligere havde designet en bygning i Auckland: Intercontinental Hotel, der holdt sving i årtier på toppen af ​​Waterloo Quadrant og var vært for filmstjerner og musikere, sammen med de lokale, der søgte en fancy aften i sin restaurant på øverste etage.

Pines var en af ​​en håndfuld bygninger, der gik op i Auckland i 1960'erne og 1970'erne, da planlægningsregler blev ændret for at tillade høje boligblokke i forstæder. Det var ideen om afdøde Selwyn Robinson, der havde boet der siden 1930 i et to-etagers kolonialhus på 2, 7 ha smukt præparerede haver lige ved Owens Road, Epsom. (Dronningen besøgte i 1953 og sad i en sukkerrørsstol ved poolen; Robinson stod ubehageligt i en dobbeltbrystet dragt.) Webstedet blev solgt til en bygherre, der straks revet Robinsons hus og begyndte at bygge The Pines. “Hvad sker der med dette sted, når jeg dør”>

Tre år senere var bygningen i armeret beton færdig: 40 lejligheder på 10 etager med kammet hvidt tårn med dybe altaner og facetterede karnapper sad respektfuldt blandt de plejede grunde, som Robinson havde ønsket at beskytte.

The Pines er bygget af lyse hvide mursten, der er specielt fremstillet af Ceramco, fem årtier senere. Det er ikke mindre af et fyrtårn: Du kan se det, når du kører nordpå motorvejen over Newmarket. Fremgangsmåden er gennem høje, hvide porte og op ad en glat indkørsel, der krummer mellem århundrede gamle træer, hvoraf nogle er før ejendommen, og velplejede græsplæner (fem fuldtidsgartnere har grundene).

Lejligheden på disse sider blev redesignet af arkitekten Dom Glamuzina til sin far Graham. I årenes løb havde boligen i anden etage, der har en spektakulær udsigt over havnen, klaret sig dårligt med lag på lag med fliser og et pastalkøkken. Bygningen kunne have været fabelagtig, men dens facetterede halvcirkelformede udvendige fører til et væld af indvendige vinkler med tjenester overalt. ”Det hele er baseret på udsigten, ” siger Glamuzina, ”men det er næsten som om de ikke tænkte på planlægningen af ​​tjenester. Det var et spørgsmål om os, der prøvede en million gange for at gøre det effektivt og få det til at fungere. ”

Glamuzina sløjede lejligheden og kortlagde tjenesterne, gendannede derefter alt og genopbyggede vægge og lofter. Funktioner og rum i det åbne plan er nu defineret af skotter og ændringer i loftshøjde. En generøs indgang går foran åbent opholdsstue og køkken, hvorfra der er et ekstra soveværelse, med den største suite placeret langs den yderste ende af lejligheden.

Glamuzina efterlod tingene stort set på plads, men raffinerede strømmen - åbnede opholdsområdet til køkkenet og gemt et vaskeri og serviceområde bagud; en 'halvø' bænk giver et dejligt sted at blive hængende i det åbne plan.

En del af projektet indbragte arkitekten designer Natalie Parke fra Dessein Parke, og sammen begyndte de at skabe en blødt glamourøs palet af grøn, valnød, messing og marmor. ”Vi talte meget om brugen af ​​farve her, og hvordan vi skal håndtere det, ” siger Glamuzina.

De diskuterede oprindeligt blokfarver, før de indså, at denne tilgang ville omslutte rummet. I stedet designet de en 'dado' linje, der forskydes op og ned i hele lejligheden. Nogle gange sidder den rige grønne ('Happy Valley' af Dulux) på gulvlisterne; undertiden kører det i fuld højde. Andre steder sidder den halvvejs op. ”Linjerne er ret deco, og mellemrummet er ret akavet, ” siger Parke, “så dado'en får tingene lidt ud. Stort set er det i tråd med fornemmelsen af ​​stedet. ”

Det er en tilgang, som Welton Becket, vi forestiller os, ville have godkendt entusiastisk.

Ord af : Simon Farrell-Green. Fotografi af : Sam Hartnett. Styling af : Natalie Parke.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here