2002: Stevens Lawsons første sejr

2002: Stevens Lawsons første sejr

Hvis dette Auckland-hjem var en person, kunne du måske beskrive det som værende moderne, men opmærksom på fortiden, med gode knogler, stærk karakter og et antydning af japansk stil. For ikke at nævne at være mere end lidt gåtefuld.

Huset, designet af arkitekten Nicholas Stevens fra Stevens Lawson Architects, afslører ikke sig selv på én gang. Værelser dukker op, når du bevæger dig gennem det indre - der er ingen akse, hvor du kan stå og se fremgangen i rum i deres helhed. ”Det er som ideen om en Zen-have, hvor der er et vist mysterium, fordi du er opmærksom på, at der er mere plads rundt om hjørnet, ” siger Stevens.

Der er ikke foretaget ændringer i huset, siden det vandt Årets Hjemme i 2002, men som forventet er landskabsarkitekturen vokset - hvilket får bygningen til at se ud og føles mere etableret. ”Det ligner ikke mere et splinternyt hus, som jeg helt kan lide, ” siger Stevens.

Med sin udvendige lodrette cedertræbeklædning, udvendige kasseform og hvid betonblok hylder huset New Zealands tømmerhistoriske reaktion på international modernisme, især de sene 50'erne / de tidlige 60'ers huse i Auckland af Prags uddannede arkitekt Vladimir Cacala.

”Jeg ønskede at tage New Zealand fra midten af ​​århundrede, give det en moderne fortolkning og gøre det skræddersyet, komponeret og dramatisk, ” forklarer Stevens.

Arkitekten siger, at træboksformen byder på overraskelser. "Almindeligt træ giver meget lidt af det, der er inde, men når du først kommer ind i huset er der en rigdom af tekstur og farve."

Gemt væk på et skrånende afsnit i slutningen af ​​en blind vej, er huset stadig hjemsted for interiørarkitekt Ann Motion og hendes mand John. Ann samarbejdede med Stevens om noget af indretningen, mens John projektledede konstruktion af Chris Doidge fra Doidge Builders.

Arkitektens engagement begyndte med at hjælpe sine klienter med at kigge efter den rigtige sektion. Slutresultatet var et skrånende 531 kvadratmeter stort sted, der ser over etablerede træer i nabolaget.

Privatliv var et af bevægelsernes hovedkrav, og selvom projektet gav Ann plads til at øve interiørdesign til at supplere Stevens arbejde og passe til hendes egen brief, var Johns tilgang pragmatisk. ”Huset skulle bare være behageligt og beboeligt, ” siger han.

Mens Stevens siger, at han er tilbageholdende med at sige, at problemløsning er den største overvejelse inden for arkitektur, havde han et mindre end ligetil sted at arbejde med. Den underopdelte ejendom blev krydset med afløb og tre mandehuller, mens et nulpunkt, der blev specificeret af naboerne, der solgte ejendommen, indførte en højdebegrænsning.

Mens konfigurationen af ​​det 350 kvadratmeter store hus og dets anlæg måtte rumme køretøjer, der kunne manøvrere ind og ud af dobbeltgaragen, ønskede Stevens at ankomststedet for gæsterne skulle være imponerende.

Indgangshallen med dobbelt højde nås gennem en stål- og glasdør, og vinduerne minder om en Shoji-skærm. Egegulve giver dette rum fornemmelsen af ​​et kunstgalleri.

Trin fører ned til hjemmets vigtigste opholdsstue og går videre til en mere intim, aften boligareal. Køkkenet er ikke åben plan - det er knyttet til det vigtigste opholdsrum ved nogle trin og en stål-og-glas dør.

Når vi bevæger sig ovenpå, er skiftet mellem opholdsområder og private soveværelsesarealer præget af et overdådigt grønt uld velour tæppe. Soveværelserne er oversvømmet med lys fra vinduer i fuld højde i hver ende af den uregelmæssige kasseform.

Udover at have styrke i sin form og linje, er huset perfekt placeret for privatlivets fred. Ann bekræfter, at hun fortsat nyder huset: ”Faktisk så meget, at mens vi oprindeligt byggede huset for at sælge, er vi ikke flyttet ud endnu, ” siger hun.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here