1998: A Bay of Islands tilbagetog af Pete Bossley

Vinderen fra 1998 består af et simpelt mono-tag, der svæver fint over husets skeletstruktur, hvor udsigten fortsætter uafbrudt

1998: A Bay of Islands tilbagetog af Pete Bossley

To-gangers vinder af året i hjemmet Pete Bossley fra Pete Bossley arkitekter er enig, når det antydes for ham, at dette feriehus er en af ​​de mest betydningsfulde bygninger i hans karriere. ”Det har modtaget en masse støtte og anerkendelse, ” siger han. ”Fra planlægningsfasen troede vi, at det ville være en god, og kunne spille en vigtig rolle.”

Men det var ikke en byrde, som vejer for tungt på ham. Fyrre meter langt og med flere niveauer har hjemmet alligevel en delikatesse, der får det til at føles som om det næppe findes. En feriested for en Auckland-familie, hviler den diskret i en buskrydning på en afsondret fjern nordø.

Undgå fristelsen til at placere huset i midten af ​​bugten, valgte Bossley i stedet at placere det til den ene side, beliggende blandt stande af moden kanuka. Fra havet kan huset næppe ses, og dets trækonstruktion i knoglerne blandes med de omgivende træstammer og gennemsigtige glasvægge, der giver udsigt direkte gennem bygningen til de buskklædte skråninger bag.

”Det undersøger fraværet af en husform til fordel for et simpelt husly, ” siger Bossley, der blev hjulpet af James Downey i detaljeringen af ​​designet. Hjemets egenskaber ser ud til at have fanget essensen af ​​en antipodean version af det ideelle bukoliske liv, idet Australiens monumentmagasin siger, at det har "opnået nær mytisk status".

Mens han tilfredsstiller sin klients ønske om alle hjemmets bekvemmeligheder, har han forsynet dem med en skjult ø, der er et sandt fristed fra bylivet. Reduceret til et simpelt mono-tag, der svæver over en række rum, der trapper op til den naturlige hældning af landet, tilbyder huset forskellige indkapslingsniveauer fra gennemsigtige opholdsområder til mere afsondrede soveværelser.

Ved at placere huset på en nord-syd akse og gøre det til kun et rum bredt, tilladt Bossley hvert værelse lige store mængder morgen og eftermiddagssol, mens valget af øst- og vestdæk skaber et lige antal solrige eller skyggefulde opholdsarealer også som husly mod vinden. Husets glasvægge giver udsigt til havet, uanset hvor du sidder.

Bossley blev udtænkt af huset som et "campingplads" på stedet, der føltes så afslappet som muligt, og dermed den kasselignende form af soveværelserne og badeværelserne. Disse rum er beklædt med lodrette cedertræer (traditionelt et udvendigt beklædningsmateriale) og med solide vægge, der kun løber til dørens højde, er disse rum samlet som en række telte under det enkelte beskyttelsestag eller 'flu'.

Bygningens pavillon-lignende form tager sit signal fra en ”kærlighed til at bruge tømmer i huse på New Zealand” og den strenge måde, hvorpå modernistiske bygninger fra midten af ​​dette århundrede blev detaljeret. Den svenske arkitekt Alvar Aalto er en anerkendt indflydelse på designet, ligesom gruppearkitektenes arbejde i dette land i 1950'erne.

En anden vigtig overvejelse i designet af huset og en separat sleepout begravet i bushen bag, var den lethed, hvormed de kunne bygges på en fjerntliggende ø. Et team af bygherrer rejste hver dag fra fastlandet og bragte med sig alt det nødvendige i byggeprocessen. Ugunstigt vejr og lavvande førte til hold-ups, men ikke desto mindre blev huset afsluttet i overensstemmelse med ejerens frist.

Hånd i hånd med byggeprojektet, i en intensiv beplantningsplan blev mere end 3000 indfødte træer plantet. Landskabsdesigner Gary Boyle var også omhyggelig med at bevare så meget af den eksisterende kanuka som muligt for at yde privatliv såvel som at blødgøre husets form.

”Vi forsøgte at forhindre, at huset blev for åbenlyst, men samtidig sikre, at enhver plads havde udsigt, ” siger Bossley. I hele huset er der en fornemmelse af at være tæt på naturen, vejret og lyden af ​​busken og havet. Den begrænsede palet af materialer, der er brugt inde - Douglas Fir bjælker, Fijian kauri krydsfiner lofter, vaskede cedertrævægge og egetrægulve og kabinet - giver et interiør, som hverken forringer eller konkurrerer med udsigten.

Huset bruges som en tilbagetog året rundt, og for at imødegå den store glasvidde er der opvarmede gulve og åben ild i både huset og sleepout. En udendørs pejs udvider mulighederne for udendørs opholdsstue.

På trods af New Zealands relativt godartede klima er det stadig sjældent at finde et hus, der formår at slå et så intimt forhold til det udendørs. Uanset hvor du er i dette hus er oplevelsen at være i kontakt med naturen, læ i et elegant og sofistikeret telt.

Fotografi af : Patrick Reynolds.

Efterlad Din Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here